Studenti Gymnázia Boženy Němcové oslnili v Itálii svým uměním

Studentský pěvecký sbor Gybon Gymnázia Boženy Němcové a Hudební mládeže Hradec Králové se po týdenním pobytu v neděli 9. června 2024 vrátil z italského Caorle. Studenti – zpěváci zde poctivě trénovali každý den 4 hodiny. Výsledek své práce sbor předvedl před hotelem Tiepolo na veřejném koncertě. Náš sbor potěšil posluchače duchovní hudbou a potom zazněly i lidové písně a spirituály. Před hotelem zároveň studenti – výtvarníci uspořádali vernisáž. Vystavili svá nejpovedenější díla, která vytvořili během pobytu v Itálii. Umělecký hudebně – výtvarný projekt má na naší škole již jedenáctiletou tradici a dobře zapadá do Italského kulturního léta.  Šikovní zpěváci a malíři se pravidelně počátkem června vydávají do Itálie či Chorvatska. Za finanční podpory statutárního města Hradce Králové mohli studenti rozdávat radost z muziky a užívat si skvělou kulturní atmosféru. Pro velký úspěch koncertu a na přání posluchačů sbor Gybon ještě přidal 3 hudební přídavky. Přítomní návštěvníci se netajili obdivem, jak nadané studenty Gymnázium Boženy Němcové má.

Během pobytu celá skupina navštívila Benátky, které je okouzlily svou malebností. Sbor zazpíval několik církevních skladeb ve dvou kostelech v centru Benátek, kde ho přítomní posluchači odměnili nadšeným potleskem. Historie a umění provází návštěvníky tohoto krásného města na každém kroku.

Všechny účastníky naplnila tato kulturní akce pěkným pocitem z dobře odvedené práce, novými zkušenostmi a přátelstvím. 

Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized a jeho autorem je Jaromír Schejbal. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.